Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Ένα Ιστορικό Deal
Όλα κάποτε τελειώνουν... Η αντίσταση της Barcelona στις υπέρογκες προσφορές για παρουσία χορηγού στη εμφάνιση της ομάδας τελικά κάμφθηκε. Την ιστορική αυτή αλλαγή έφεραν το τεράστιο χρέος που έχει να αντιμετωπίσει η διοίκηση του συλλόγου (περίπου 440.000.000 €), σε συνδυασμό με την εξωπραγματική πρόταση του μη κερδοσκοπικού Qatar Foundation*. Έπειτα από 111 χρόνια ιστορίας λοιπόν, ο ισπανικός σύλλογος ανακοίνωσε τη συμφωνία με τους εμίρηδες που για πρώτη φορά θα φέρει επ' αμοιβή διαφήμιση στη φανέλα της Barca...

Ο αντιπρόεδρος της Barca, Χαβιέρ Φάους, εξήγησε ότι η ομάδα θα λαμβάνει 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από την 1η Ιουλίου 2011 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016, συν μπόνους για την κατάκτηση τίτλων. Ακόμα, ανακοινώθηκε ότι για τη φετινή σεζόν (που δεν θα υπάρχει ακόμα χορηγία στη φανέλα) η εταιρεία θα προσφέρει στην ομάδα της Βαρκελώνης 15 εκατομμύρια μόνο και μόνο για να τοποθετηθούν διαφημιστικές πινακίδες στο "Καμπ Νόου". Τα χρήματα που θα λάβει η Μπαρτσελόνα είναι ασφαλώς νέο παγκόσμιο ρεκόρ, αφού Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν μαζί παίρνουν όσα χρήματα θα λαμβάνει μόνο η Μπαρτσελόνα για τις χορηγίες της φανέλας τους!

Μέχρι σήμερα, το μοναδικό λογότυπο που μπήκε στη φανέλα της "Μπάρτσα" είναι εκείνο της Unicef, με τη λεπτομέρεια ότι η ομάδα πληρώνει τον οργανισμό, 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο συν το 2% των εσόδων του συλλόγου! Η συμφωνία με την εταιρεία του Κατάρ δεν σημαίνει ότι θα φύγει από τη φανέλα το λογότυπο της Unicef. Η δημιουργική ομάδα της Μπαρτσελόνα, όπως τόνισε ο κ. Φράους, εργάζεται στο να "παντρέψει" τα δύο σήματα προκειμένου να μπουν μαζί στην εμφάνιση της ομάδας της επόμενης σεζόν.


* Το ίδρυμα "Qatar Foundation" ιδρύθηκε το 1995 από τον Εμίρη του Κατάρ, Σεϊχη Χαμάντ Μπιν Χαλιφά Αλ Τανί, και δραστηριοποιείται στους τομείς της εκπαίδευσης, της έρευνας και της κοινωνικής ανάπτυξης. Πρόκειται για το βασικό χρηματοδότη της υποψηφιότητας του Κατάρ που τελικά ανέλαβε τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου