Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Καμία Ανησυχία για την Ελλάδα...




















Εκατοντάδες χρόνια απασχολεί την ανθρωπότητα το ενδεχόμενο ύπαρξης εξωγήινης ζωής, αλλά ακόμη δεν είχαν υπάρξει τεκμηριωμένα στοιχεία. Ανεξήγητα φαινόμενα, περίεργα περιστατικά και ατελείωτες μαρτυρίες πολιτών που δεν έδωσαν απάντηση στο αν υπάρχουν όντως εξωγήινοι κάπου στο διάστημα. Ωστόσο, μόλις πριν 3 ημέρες ήρθε να ταράξει τα νερά η NASA και να προβεί σε μια αντικειμενικά σπουδαία ανακοίνωση. Μπορεί και στη χώρα μας να ήταν πολλοί αυτοί που περίμεναν πως επιτέλους θα γίνει γνωστή η ύπαρξη εξωγήινων όπως τους φανταζόμαστε μέσα από τα βιβλία, το κινηματογράφο και γενικότερα τον κόσμο της φαντασίας, αλλά δεν επρόκειτο φυσικά για μια τέτοια ανακάλυψη προς μεγάλη τους απογοήτευση. Επιστήμονες ανακοίνωσαν την ανακάλυψη μιας νέας μορφής ζωής, κρυμμένης στο βυθό μιας λίμνης στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών: ένα βακτήριο που μπορεί να αναπτυχθεί από το αρσενικό και να ενσωματώσει το βίαιο αυτό φυσικό δηλητήριο στο DNA του.*

«Αυτό που είναι νέο εδώ, είναι ότι το αρσενικό χρησιμοποιείται ως δομικό στοιχείο για έναν οργανισμό», υπογραμμίζει ο καθηγητής Αριελ Ανμπάρ, συν-δημιουργός των ερευνητικών εργασιών, που χρηματοδοτούνται από τη NASA, και θα δημοσιευτούν στο περιοδικό Science.

Η ανακάλυψη αυτή επαναπροσδιορίζει αυτά που η επιστήμη θεωρεί ως τα βασικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της ζωής: άνθρακας, υδρογόνο, άζωτο, οξυγόνο, φώσφορο και θείο. Η σημασία της τεράστια, καθώς σημαίνει ότι μια «εξωγήινη» μορφή ζωής, που υπάρχει ακόμα και στη Γη, θα μπορούσε να υπάρχει και αλλού στο σύμπαν ή στο ηλιακό μας σύστημα. Τέτοια βακτήρια έχουν βρεθεί στο βυθό μιας λίμνης, στο εθνικό πάρκο Γιοσεμάιτ της Καλιφόρνιας, η οποία είναι πλούσια σε αρσενικό, ένα δηλητήριο για τους συνήθεις ζωντανούς οργανισμούς. Με κάποιο όμως τρόπο, αυτός ο μικροοργανισμός χρησιμοποιεί το αρσενικό για να ζει. Η ανακάλυψη δείχνει ότι υπάρχουν «σκιώδη» πλάσματα που ζουν παράλληλα με τους γνωστούς γήινους οργανισμούς, αλλά τα οποία έχουν ακολουθήσει διαφορετική εξελικτική πορεία. Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβαίνει κι έξω από τη Γη, ακόμα και σε πλανήτες που δεν έχουν φιλική για τη ζωή ατμόσφαιρα.

Όπως δήλωσε ο δρ Λιούις Ντάρντνελ του Κέντρου Πλανητικών Επιστημών του Λονδίνου, «αν αυτοί οι οργανισμοί χρησιμοποιούν αρσενικό στον μεταβολισμό τους, αυτό δείχνει ότι υπάρχουν κι άλλες μορφές ζωής πέρα από αυτές που ξέρουμε. Είναι εξωγήινοι, αλλά εξωγήινοι που μοιράζονται το ίδιο σπίτι με μας».

Μια τέτοια διαπίστωση έχει συνέπειες για την αναζήτηση εξωγήινης ζωής αλλού στο σύμπαν, επειδή δείχνει ότι η ζωή μπορεί να βρίσκεται σε κάποια άλλη βιολογική μορφή, όχι εύκολα αναγνωρίσιμη με βάση τα γήινα πρότυπα. Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, η ύπαρξη «εξωγήινων» μικροοργανισμών στη Γη σημαίνει ότι η ζωή σε διάφορες μορφές μπορεί να έχει εμφανιστεί κι εξαφανιστεί αρκετές φορές στην ιστορία της Γης και αυτά τα «εξωγήινα» βακτήρια να είναι απόγονοι προηγούμενων «κατοίκων» - όχι κατ' ανάγκη νοημόνων - του πλανήτη μας.

Στο σημείο αυτό αναφέροντας τη φράση "όχι κατ' ανάγκη νοημόνων", μπορούμε να καθησυχάσουμε με χιουμοριστική διάθεση όλους τους Έλληνες πολίτες πως δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας εμφάνισης εξωγήινων όντων με νοημοσύνη στη χώρα μας! Αν τυχόν οπουδήποτε σε αυτόν ή κάποιον άλλο γαλαξία ζούνε νοήμονες εξωγήινοι, η τελευταία περιοχή την οποία θα επισκεφτούν είναι η Ελλάδα. Σιγά μην εμφανιστούν εδώ, με όλα όσα εμείς οι Έλληνες βιώνουμε καθημερινά! Εκτός φυσικά αν τυχαίνει να χρωστάει η ελληνική κυβέρνηση ακόμα και σε αυτούς...

Ποιος εξωγήινος άραγε που μπορεί να εκτιμήσει τα δεδομένα θα έρθει να αντιμετωπίσει την ανεργία, τις μισθολογικές περικοπές και την "κοινωνική απογοήτευση" στην Ελλάδα; Υπάρχει ενδεχόμενο να μην τρομάξει από τη κατάντια του ελληνικού δημοσίου και τη διαφθορά του πολιτικού μας συστήματος; Πόσο μάλλον όταν πέρα από τη φιλοξενία μας αντιληφθεί και τη τραγική νοοτροπία με την οποία προσεγγίζουμε τα περισσότερα θέματα. Βέβαιο σχεδόν πως θα έπαιρναν τα UFO τους και θα εξαφανίζονταν!

Ας αφήσουμε λοιπόν τους χιλιάδες υποστηρικτές της άποψης πως υπάρχουν εξωγήινα όντα, τους ufoλόγους και όλους τους λάτρεις των ανεξήγητων φαινομένων να ασχολούνται με το ζήτημα αυτό. Εμείς γνωρίζουμε πως μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι χωρίς τον φόβο επίσκεψης εξωγήινων στην Ελλάδα.



*Πηγή: http://www.nasa.gov/home/hqnews/2010/dec/HQ_10-320_Toxic_Life.html
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_02/12/2010_367164



Το βίντεο από την συνέντευξη τύπου:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου