Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Δημόσιο Άρμεγμα!





















Στο αποκορύφωμα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης όπου βρίσκεται η χώρα μας, ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής οι αποκαλύψεις γύρω από τα επιδόματα που λάμβαναν συμπολίτες μας σε θέσεις του δημοσίου τομέα. Ακόμη και αν δεχθούμε πως τα μέτρα λιτότητας και οι περικοπές αγγίζουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, η ψυχραιμία μας τίθεται υπό δοκιμασία στο άκουσμα ορισμένων απίστευτων επιδομάτων!

Επί δεκαετίες ολόκληρες, σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες οι υπάλληλοι λάμβαναν επιδόματα που εντυπωσιάζουν όχι μόνο όσον αφορά το χρηματικό ποσό, αλλά κυρίως για την απίστευτης φαντασίας δικαιολόγησή τους! Τίτλοι επιδομάτων που μας αφήνουν άναυδους καθώς προκαλούν τη κοινή λογική και κατανόηση... Την στιγμή που μεγάλο μέρος των Ελλήνων εργαζόμενων αμοιβόταν πενιχρά και εργαζόταν υπό δυσμενείς από κάθε άποψη συνθήκες, ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι "άρμεγαν" τα οικονομικά του Δημοσίου. Γέμιζαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και μόνο επειδή πήγαιναν έγκαιρα στην εργασία τους, έπλεναν τα χέρια τους και έστελναν Φαξ!


10 - Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ) 690€/μήνα 420 ατομα

09 - Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ) 420€/μήνα 1987 ατομα

08 - Επίδομα προπέλας (Λιμενικό) 840€/μήνα 653 ατομα

07 - Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ) 1120€/μηνα 329 ατομα

06 - Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο) 290€/μήνα 6800 ατομα

05 - Επίδομα παραλαβής - παράδοσης λεωφορείων 450€/μήνα 1100 ατομα

04 - Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ) 310€/μήνα 1790 ατομα

03 - Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης) 595€/μήνα ατομα (;)

02 - Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ) 870€/μήνα 657 ατομα

01 - Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων) 120€/μήνα. Ολο το προσωπικό !

Τελικά απορούμε σε ποια άλλη χώρα άραγε οι υθίνοντες του δημοσίου έχουν τόση φαντασία και θράσος! Στο "βωμό" του βολέματος και της πολιτικο-συνδικαλιστικής πελατείας, θυσιάσανε ορισμένοι το μέλλον της Ελλάδος...

1 σχόλιο:

  1. Παρόλα αυτά καμία νύξη για απόλυση δημόσιων ψηφοθήρων, έστω με αξιοκρατικά κριτήρια, μιας και έχουμε πλέον μία άλφα Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης που έχει ήδη εξακριβώσει ποιοι κοπροσκυλιάζουν και ποιοι δουλεύουν πραγματικά.

    Και βεβαίως καμία νύξη για επιστροφή όλων των ευφάνταστων αυτών επιδομάτων, ούτε καν της τελευταίας 2ετίας.
    Όχι, θα τα πληρώσουμε όλοι ισόποσα με κεφαλικούς φόρους, ΦΑΠ, μεγαλύτερους ΕΦΚ και ΦΠΑ, γιατί δεν θέλουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει...

    Αλλά αν στις επόμενες εκλογές πάρουν έστω και ένα ψήφο πέρα από αυτούς των δημόσιων είμαστε άξιοι της μοίρας μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή