Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Καλοκαιρινές συνήθειες....


Μιας και το καλοκαίρι βαίνει προς το φινάλε του, ας συνοψίσουμε στις βασικές μας συνήθειες ως έθνος...

Από μέσα Φλεβάρη διατυμπανίζουμε και εξυμνούμε τις επερχόμενες καλοκαιρινές μας διακοπές...

Οι καλοκαιρινές διακοπές για τον Έλληνα, είναι κάτι σαν την μάνα του, ΙΕΡΕΣ!!!




Σε οποιαδήποτε οικογενειακή, οικονομική και εργασιακή κατάσταση και αν βρισκόμαστε, οι διακοπές είναι το κύριο θέμα συζήτησης μας, αρχής γενομένης, από την επόμενη του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς!!! Δειλά ακομή, ως απλό σχέδιο, όταν όμως έρθουν οι αλκυονίδες μέρες, στα μέσα Φλεβάρη, μας καταλαμβάνει το άγχος των "τέλειων διακοπών". Ο τόπος, ο χρόνος, η διάρκεια και φυσικά η παρέα που θα μας συντροφέψει είναι τα θέματα προς επίλυση.

Σαν λίγο μαθηματικό μυαλό, που θεωρώ πως είμαι, θα τα αναλύσω κάθετα (για τους γνώστες)...


Θέμα: Παρέα-Μέρος

Σημαντικό, εώς πρωτεύων ρόλο, για τις τέλειες διακοπές, είναι η παρέα. Θα πάω με το ταίρι μου, με τους κολλητούς/ες, ζευγαροπαρέα ή μεικτή παρέα;;;
 Στην πρώτη περίπτωση τα όνειρα για τις τέλειες διακοπές φουντώνουν μαζί με μεγάλους έρωτες. Τον φλεβάρη ρίχνεις την ιδέα για Αγ.Μαυρίκιο, Μαλδίβες, Νησιά Κάυμαν και Μπαχάμες. Τον Απρίλη, που συνειδητοποιείς ότι μέχρι τις πολυπόθητες διακοπές δεν προλαβαίνεις να γίνεις Κασιδόκωστας, η Σαντορίνη, η Σκιάθος και η Μήλος δείχνουν το ιδανικό μέρος. Τον Μάη που πρέπει, "βάσει προγράμματος", να κλείσεις εισιτήρια, ξενοδοχεία και λοιπές παροχές, συνειδητοποιείς ότι τα όνειρα μπορούν να περιμένουν για του χρόνου.... Οι επιλογές που έχεις, είναι οι εξής, ή βρίσκεις πανσιόν που κάνεις πρωινό στον ιδιοκτήτη, σε ένα από τα μέρη που προανέφερα ή πας στο εξοχικό της θείας, στη Λούτσα... Η γρίνια από το ταίρι, συγκρίνεται μόνο με 10 ώρες έκθεσης σε ορχήστρα βουβουζέλας. Άρα καταλήγεις, με βία, στην πρώτη εκδοχή...

Αν πάλι η παρέα αποτελείται από ζευγάρια, τότε η απόφαση δυσκολεύει επικίνδυνα. Θα πρέπει να συμβαδίζουν τα γούστα των έκαστων ζευγαριών, με τα γούστα των όμοφυλων ατόμων. Αν ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος, τότε το ταξίδι είναι εφικτό. Τα προτεινόμενα μέρη για τέτοιες παρέες είναι η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Κεφαλλονιά, η Ρόδος και η Πάρος...Οι κύριοι λόγοι της επιλογής αυτής, είναι η πληθώρα επιλογών, που θα αφήσουν άπαντες ικανοποιημένους.


Σε περίπτωση τώρα, που η παρέα αποτελείται από κολλητούς/ες, οι διακοπές αλλάζουν έννοια. Το καμάκι, η καγκουριά και η νυχτερινή ζωή ενδιαφέρουν πέρα από όλα τα άλλα. Τα μέρη που προτείνονται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η Μύκονος, η Λευκάδα, η Ίος, η Αντίπαρος και η Χαλκιδική. Το που θα διανυκτερεύσεις και το τι θα τρως δεν απασχολούν κανένα μέλος της παρέας. Στο σάκο προφυλακτικά, σφυρίχτρες, γυαλιά ηλίου (σαν παρ-μπριζ από Scania), αντηλιακά σε όλα χρώματα, αρώματα και δείκτες προστασίας, κινήτα (3 κατά προτίμηση και τελευταίας τεχνολογίας), ψηφιακή φωτογραφική και φυσικά η κάρτα του ΑΤΜ...

Θέμα Παρέα-Χρόνος-Διάρκεια:

Στην ζευγαροκατάσταση (είτε 1, είτε παραπάνω ζευγάρια), ο χρόνος διακοπών κυμαίνεται ανάλογα με τον εργοδότη και την διάρκεια της άδειας. Συνήθως η περίοδος διακοπών είναι από αρχές Ιουλίου μέχρι μέσα Σεπτέμβρη και η διάρκεια από 5 μέρες μέχρι 15 ανάλογα το βαλάντιο του κάθε ένος...

Στις μεικτές καταστάσεις ο χρόνος διακοπών είναι περιορισμένος τις μέρες αιχμής, τέλη Ιουλίου με μέσα Αυγούστου και η διάρκεια είναι αντίστοιχη της παραπάνω κατηγορίας. Ο κύριος λόγος της επιλογής αυτής είναι να ζευγαρώσουν και οι μη έχοντες ταίρι και σε αυτό συνηγορούν όλοι οι υπόλοιποι. Στο τέλος σπάνια θα έχει αποτέλεσμα και η κλασική δικαιολογία είναι "Ήμουν με όλο ζευγάρια γύρω και δεν πλησίαζε ψυχή"!!!

Στην περίπτωση των κολλητών, έχουμε μεγάλο φάσμα επιλογών. Οι "δωματιάτοι" ακολουθούν τις άλλες δυο προαναφερόμενες κατηγορίες. Υπάρχει και μια άλλη μεγάλη κατηγορία, οι campers!!!
Οι επιλέγοντες την κατηγορία αυτή, επεκτείνουν κατά πολύ την χρονική διάρκεια των διακοπών τους. Κύριο χαρακτηριστικό των ατόμων αυτών είναι η ανεργία-αεργία. Η διάρκεια των διακοπών στηρίζεται καθαρά στα οικονομικά της παρέας, με την λογική "έχουμε;-μένουμε" να κυριαρχεί. Συνηθίζουν να φεύγουν πρώτοι από όλους τους προαναφερόμενους για διακοπές και να επιστρέφουν τελευταίοι. Απαραίτητα αξεσουάρ, σκηνή, υπόστρωματα, ψυγειάκι, ομπρέλα θαλάσσης και φυσικά κιθάρα (ανεξάρτητα αν γνωρίζει κάποιος να την γρατζουνάει). Στα πιο "ψαγμένα" μέρη αυτά είναι και τα μόνα σου υπάρχοντα, μαζί με 2 μαγιό και 1 πετσέτα, αντίθετα στο πιο "in" μέρη μαζί με αυτά υπάρχουν και 4 βαλίτσες/άτομο.


Φυσικά και οι καλοκαιρινές μας συνήθειες δεν αρχίζουν και τελειώνουν στις διακοπές. Το καλοκαίρι ως γνωστόν, ανάβουν τα πάθη. Στην υπερβολή που μας διακατέχει σαν λαό, το καλοκαίρι δεν θα μπορούσε να περάσει έτσι απλά, με την επίδειξη να γίνεται το αγαπημένο μας σπορ.


Έχεις ωραίο σώμα; Μπορείς κάλλιστα, να μην βάλεις τίποτα παραπάνω από τα απαραίτητα, και να κυκλοφορείς σαν τον Αδάμ/Εύα στους δρόμους της πόλης. Στην παραλία τα μαγιό όσο πάνε και μικραίνουν, παθαίνοντας ένα overdose από πισινούς, στήθη, μπράτσα και φυσικά ΤΑΤΟΥΑΖ!!!!
Περιττό να αναφέρω ότι το κάθε ρούχο/μαγιό προσαρμόζεται ανάλογα με το τατουάζ που κατέχουμε.
Δεν έχεις ωραίο σώμα; Μπορείς να κατακρίνεις άνετα τους προηγούμενους και να ζηλεύεις μέχρι θανάτου που δεν μπορείς να συμμετέχεις στο πανηγύρι τους.

Κλείνοντας δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστη τη γενικότατη ραθυμότητα τις πρωινές ώρες και την υπερδιέγερση αντίστοιχα τις βραδινές, που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τους υπόλοιπους κατοίκους αυτού του δύσμοιρου πλανήτη. Από μέσα Μαίου δεν είμαστε αποδοτικοί στις δουλείες μας λόγω των διακοπών που περιμένουμε και με το πέρας αυτών, δεν είμαστε αποδοτικοί γιατί ξεσυνηθήσαμε!!!  Όλες οι εργασίες και οι υπηρεσίες υπολειτουργούν, κάνοντας μας την ζωή εν μέσω κρίσης ακόμα πιο δύσκολη. Οι απεργίες φυτρώνουν η μία πίσω από την άλλη και τα νεύρα στον δρόμο γίνονται σαν κρόσια από πορτατίφ εποχής. όλα αυτά μέχρι να πέσει ο ήλιος... Μόλις επέλθει σκότος, βάζουμε τα καλά, άσπρα, λινά ρούχα μας, βάζουμε τους καλούς μας τρόπους σε λειτουργία και κατακλύζουμε οτιδήποτε παραθαλάσσιο μέρος μας έρθει στον νου. Η παραλιακή, κύρια, ζεί μεγάλες στιγμές, όπως και τα ουζερί, οι καντίνες και κάθε είδους κατάστημα σε όλα τα παραθαλάσσια μέρη της Αττικής.
Αυτές οι μεταβολές ψυχολογίας μεταξύ ημέρας και νύχτας θεωρώ ότι μας κάνουν μοναδικούς στο είδος μας...Από βλαχομπαρόκ σε  Bon Viveur!!! ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ...



Αυτές ήταν, είναι και θα είναι οι βασικές καλοκαιρινές μας συνήθειες που τόσο αγαπάμε να μισούμε...
                                         Φιλικά και με εκτίμηση Dr Abebe Lelekua


Υ.Γ.1: Αν είσαι κάποιος τουρίστας εξ αλλοδαπής, που απλά έκανες μαθήματα ελληνικής, μην παρασυρθείς από τα μέρη που ανέφερα, Μάλλια, Λευκάδα, Ρόδος και Μύκονος είναι εκεί για σένα. Μην μας κάνεις τα υπόλοιπα μέρη πιο δυσπρόσιτα...!!!
Υ.Γ.2.: Αν ανήκεις σε κάποια τόσο τρανταχτή κατηγορία, σαν τις παραπάνω, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΠΟΣΤ ΜΟΥ!!!
Υ.Γ.3: Τα πρόσωπα και οι καταστάσεις ανήκουν στην νοσηρή μου φαντασία, τόσο όσο ότι η κρίση θα περάσει το 2012....
Υ.Γ.4: Το επόμενο ποστ μου εντός Σεπτέμβρη....







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου