Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Food Inc






You 'll never look at dinner the same way again..

Αυτή τη φράση ξεχώρισα στο εξώφυλλο της ταινίας-ντοκιμαντέρ "Food Inc" και όντως πρόκειται για την ουσία ολόκληρης της έρευνας γύρω από το θέμα που πραγματεύονται οι Robert Kenner και Eric Schlosser.

Το Food Inc αποτελεί μια προσπάθεια αποκάλυψης του παρασκηνίου της βιομηχανίας τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες και διαφώτισης του καταναλωτή για όσα δεν γνωρίζει καθώς βρίσκεται στους διαδρόμους των super markets. Εταιρίες κολοσσοί, πολιτικοί και Μ.Μ.Ε. συγκροτούν μια ισχυρή αλυσίδα που κρύβει σοβαρότατο κίνδυνο για την υγεία των αμερικανών πολιτών.

Ωστόσο,τα σοκαριστικά στοιχεία που περιέχει η ταινία δυστυχώς δεν βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μας. Τα συναντάμε και εμείς οι έλληνες καθημερινά στα fast food μαγαζιά της περιοχής μας, στα ράφια των super market και πολύ πιθανό στην εγχώρια βιομηχανία τροφίμων που δεν χάνει ευκαιρία να μιμηθεί εισαγώμενες πρακτικές στο βωμό του κέρδους.

Ταινία-ντοκιμαντέρ που αξίζει να δείτε αν θέλετε να αποκαλύψετε τα κομμάτια που εσκεμμένα λείπουν από το "πάζλ" της σύγχρονης διατροφής μας, ενώ για όσους προτιμούν περισσότερο τις ταινίες και όχι τα ντοκιμαντέρ προτείνω το "Fast Food Nation".





Το Trailer της ταινίας Food Inc








To trailer της ταινίας Fast Food Nation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου