Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Beach Bar AVEROF
















Ένα μήνα σχεδόν ψάχνω σε ποιο μέρος θα διοργανώσουμε ένα beach party με τη παρέα και επιτέλους γυρνώντας τα κανάλια της τηλεόρασης βρήκα αυτό που ζήταγα. Μια επιλογή όχι μόνο δίπλα στη παραλία και με άνεση χώρου, αλλά ιδιαίτερα δελεαστική για ένα ζεστό βράδυ Σαββάτου στην Αθήνα. Να είναι καλά το νεόνυμφο ζεύγος Πατίτσα-Χρουσαλά, που μου πρόσφεραν την ιδέα και με την εντυπωσιακή γαμήλια δεξίωση τους, έδωσαν τέλος στη συνεχή αναζήτηση. Το ιστορικό θωρηκτό Αβέρωφ ή Beach Bar AVEROF όπως αποκαλείτε πια από την υψηλή κοινωνία της πόλης, είναι μια πρόταση που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων των καλεσμένων!

Αφού γύρω μας καμία ηθική αξία δεν προφυλάσσεται, αντίστοιχες χιουμοριστικές σκέψεις δυστυχώς δεν απέχουν και πολύ από τη πραγματικότητα. Όταν πρόκειται βέβαια για ανώριμες σκέψεις όχι απλών πολιτών, αλλά γόνων επωνύμων οικογενειών. Τότε ακόμη και η προσβολή ιστορικών μνημείων είναι πιθανή, όπως όλοι είδαμε στη περίπτωση του χλιδάτου party Πατίτσα-Χρουσαλά, υπό τη παραπλανητική ετικέτα της εκδήλωσης λήξης της ναυτιλιακής έκθεσης "Ποσειδώνια 2010". Δεν υποστηρίζω την απαγόρευση διοργάνωσης ορισμένων εκδηλώσεων σε ιστορικά μνημεία και χώρους, αλλά τη πλήρη συμφωνία τους με την ιστορία και το σεβασμό που αρμόζει. Αποδεκτή η αδειοδότηση μιας τυπικά οργανωμένης, ναυτιλιακής εκδήλωσης στο κατάστρωμα του θωρηκτού Αβέρωφ, που σχετίζεται με το χώρο και τον αναδεικνύει. Αν είναι όμως δυνατόν να γινόμαστε μάρτυρες της εκμετάλλευσης και προσβολής ενός πολεμικού πλοίου, το οποίο πρωτοστάτησε σε ιστορικές ναυμαχίες και απελευθέρωσε πολλά από τα νησιά του Αιγαίου. Τόσα glamour παραλιακά μαγαζιά, πόσοι άλλοι αξιόλογοι χώροι στη πόλη και δεκάδες πολυτελή θαλαμηγοί στη μαρίνα του Φλοίσβου. Έπρεπε να γίνει σε ιστορικό μνημείο το γαμήλιο party των νεόνυμφων;





















Όσο για εκείνους που υποστηρίζουν πως ήταν όντως ναυτιλιακού χαρακτήρα εκδήλωση, μάλλον δεν πληροφορήθηκαν πλήρως τα γεγονότα ή εθελοτυφλούν. Τι θέση είχαν άραγε τα πολύχρωμα κουφετάκια στο κατάστρωμα του θωρηκτού; Γιατί επιλέχθηκε διακόσμηση γάμου για μια εταιρική εκδήλωση της Atlas Maritime; Ποιός ο ρόλος 15 μοντέλων-συνοδών από Τσεχία και Λιθουανία του γραφείου European Escort Sex Service; Ας μην συνεχίσουμε να κοροϊδευόμαστε πιστεύοντας πως ήταν μια αδειοδοτημένη σοβαρή εκδήλωση. Πρόκειται καθαρά για ένα glamour γαμήλιο party, με επιδίωξη τη προβολή του νεόνυμφου ζεύγος και την επίτευξη μεγάλης εμπορικής συμφωνίας του Πατίτσα junior μέσω του Bert Smith (ο εικονιζόμενος έγχρωμος κύριος στο κέντρο της φωτογραφίας), ο οποίος θεωρείται ο ενδιάμεσος όλων των αγγλοσαξονικών ναυτιλιακών συμφερόντων και η επίσημη τους επαφή με Έλληνες εφοπλιστές.

Τα τελευταία χρόνια είναι ο επίσημος εκφραστής μιας προσπάθειας για μεταφορά κεφαλαίων από την Ελλάδα στον φορολογικό παράδεισο της Τζαμάικα και ειδικά στον εύρωστο χώρο της Ναυτιλίας, με απώτερο στόχο την απογύμνωση της χρεοκοπημένης Ελλάδας από τον τομέα της Ναυτιλίας. Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας από πλευράς Ελλήνων εφοπλιστών είναι ο εφοπλιστής Δημήτριος Α. Λεμός της γνωστής οικογενείας. Τον περασμένο μήνα οι δυο τους συναντήθηκαν κρυφά 2 φορές στο κτίριο της οδού 76 Barbican Road στο Kingston της Jamaica για διαπραγματεύσεις.* Να προσθέσουμε στο σημείο αυτό πως ο εν λόγω κύριος αφού ήπιε τα ποτάκια του στο θωρηκτό-Bar, έφυγε για μια πικάντικη νύχτα με 2 μοντέλα-συνοδούς σε πολυτελή βίλα στο Λαγονήσι. Εξαιρετικό management λοιπόν, καθώς και το γάμο μας γλεντήσαμε αλλά και τα εταιρικά συμφέροντα προωθήσαμε.

Ας αφήσουμε όμως τις κατηγορίες προς το ζεύγος, μιας και το μερίδιο ευθυνών τους είναι περιορισμένο σε σχέση με άλλα πρόσωπα. Οι πλέον υπαίτιοι μιας τέτοιας εξευτελιστικής βραδιάς για την ιστορία της χώρας και το δημόσιο αίσθημα, είναι οι υθίνοντες τόσο του Πολεμικού Ναυτικού όσο και της πολιτείας. Μπορεί η ναυτιλιακή εταιρία του Λέοντα Πατίτσα να είχε όλες τις νόμιμες άδειες για την διεξαγωγή της εκδήλωσης. Ωστόσο, το γεγονός ότι ανεξέλεγκτα μετατράπηκε σε χλιδάτο party με γαμήλια κουφέτα και συνοδούς πολυτελείας, βαραίνει όλους εκείνους που φέρουν την ευθύνη αδειοδότησης της εκδήλωσης, αλλά και τον έλεγχο των όσων συμβαίνουν κατά τη διάρκειά της. Που εξαφανίζεται η αυστηρότητα και η υπευθυνότητα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού σε αυτές τις περιπτώσεις; Δεν υπάρχει δυνατότητα πρόληψης παρόμοιων προσβλητικών καταστάσεων, μέσω αυστηρής έκδοσης άδειας και επιμελούς επιτήρησης των όσων συμβαίνουν στο πλαίσιο εκδηλώσεων; Φαίνεται όμως πως για μία ακόμα φορά, μια απομάκρυνση αξιωματικού και το πέρασμα του χρόνου θα διαγράψουν από το προσκήνιο ένα ακόμη θέμα που προκαλεί ντροπή.

*Πηγή: http://hellas-orthodoxy.blogspot.com





Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως όπως η ιστορία επαναλαμβάνεται, έτσι επαναλαμβάνονται δυστυχώς και οι μαλακίες.... Μια ακόμη "ένδοξη" σελίδα για την ελληνική τηλεόραση και το πολεμικό ναυτικό γράφτηκε πριν από 14 χρόνια όταν στο ίδιο πλοίο φιλοξενήθηκε η εκπομπή "Πρωινός Καφές" προκαλώντας εξίσου αντιδράσεις. Να φρεσκάρουμε λοιπόν τη μνήμη μας με ένα βίντεο..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου