Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ














Μόλις πριν από μερικά χρόνια η αγορά της Πρωτεύουσας ευδοκιμούσε, έστω και αν πολλοί από τους κατοίκους της διαρκώς είχαν παράπονα και έμεναν σταθερά ανικανοποίητοι με ότι και αν γέμιζε τη ζωή τους. Τα ταμεία των καταστημάτων γέμιζαν, το κέρδος από τις υψηλές τιμές ήταν μεγάλο και σε γενικές γραμμές πολλοί περισσότεροι Έλληνες μπορούσαν να αποκτήσουν ότι ήθελαν με δόσεις, δάνεια και πίστωση. Χωρίς να το καταλαβαίνουμε ήταν  σχεδόν χρυσή εποχή για αρκετούς, αν και δεν λαμβάναμε σοβαρά υπόψη πως επρόκειτο για οικονομική φούσκα και λανθασμένη καταναλωτική-εμπορική συμπεριφορά. Πλέον ο τζίρος των μαγαζιών πέφτει, η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών περιορίζεται και συνολικά η αγορά έχει πάρει την κατηφόρα...

Τη θέση των πελατών με τη ποικιλία τραπεζικών καρτών στο πορτοφόλι έχουν πάρει τα λουκέτα καταστημάτων, ενώ αντί για εντυπωσιακές βιτρίνες βλέπουμε όλο και περισσότερες επιχειρήσεις προς ενοικίαση. Δεν είναι υπερβολή πως το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες ενός εμπορικού μαρασμού. Οι απαντήσεις στα ερωτήματα ποιοι φταίνε και τι μπορεί να αλλάξει στο μέλλον, είναι δύσκολες. Εν αντιθέσει άμεσα προσιτό είναι να κάνουμε μια βόλτα σε ένα κεντρικό εμπορικό δρόμο στον οποίο τα ενοικιαστήρια κάποτε δεν προλάβαιναν καν να αναρτηθούν στα μαγαζιά, αλλά σήμερα γεμίζουν όλο και περισσότερες βιτρίνες μένοντας στη ίδια θέση για μήνες. Δεν χρειάζονται άλλα λόγια καθώς μερικές φωτογραφίες απεικονίζουν απόλυτα την σημερινή κατάσταση στην οδό Ταξιαρχών στο Κορυδαλλό:















Περισσότερες φωτογραφίες στη διεύθυνση:
http://s179.photobucket.com/albums/w314/antonis1985/Enoikiazetai

2 σχόλια:

  1. Να δεις πως το λέει αυτό η Κυβέρνηση...Α! "Ανάπτυξη"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς! Αλλά νομίζω πως έχει έρθει η ώρα που πρέπει να ξεχωρίσουμε την νέα ελληνική γλώσσα με αυτή των ελλήνων πολιτικών! Γιατί αυτοί άλλα λένε και άλλα εννοούν... Έχουν δική τους ξύλινη διάλεκτο που έχει κουράσει ακόμη και τον πλέον αμόρφωτο έλληνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή