Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Τόλης Φοροδιαφευγόπουλος


Λέτε κάτι να ήξερε ο Τόλης Βοσκόπουλος όταν εδώ και χρόνια τραγουδούσε το "Πριν χαθεί το όνειρο μας και ξαναβραδιάσουμε, άσε με να σ' αγαπάω κι όπου φτάσουμε"; Αναρωτιέμαι μεσημεριάτικα μήπως περίμενε κάποια στιγμή να αποκαλυπτεί η εκτεταμένη φοροδιαφυγή του υπό την ασυλία της πολιτείας. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα σήμερα όλοι μάθαμε για την ιδιαίτερη σχέση του Τόλη με την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών. 17 συναπτά έτη παθιασμένης σχέσης γεμάτα αμέλειες, καθυστερήσεις και δικαστικές προσφυγές που ωστόσο έκρυβαν τη βαθύτερη λατρεία των υπαλλήλων του υπουργείου για τις μεγάλες επιτυχίες του λαϊκού τραγουδιστή της αγάπης. Σε ποιον άλλωστε θα πήγαινε η καρδιά να εισπράξει τους νόμιμους φόρους από τον Τόλη μας, όταν επί δεκαετίες μας διασκεδάζει με τα τραγούδια του και χρωστάει στο ελληνικό δημόσιο το ευτελές ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ;

Δεν θα ήθελα να στεναχωρήσω τους θαυμαστές του Βοσκόπουλου, αλλά με τις τελευταίες αποκαλύψεις πέσαμε σε ακόμη μια περίπτωση φοροδιαφυγής για γέλια και για κλάματα Ρε 17 χρόνια ιστορικό χωρίς να βγει ούτε ευρώ από τη τσέπη του Τόλαρου που ζει χλιδάτη ζωή, έχει οικόπεδα, αρκετά ακίνητα, αυτοκίνητα και αποκορύφωμα το εξοχικό σπιτάκι 400.000 ευρώ στη Κέρκυρα; Καμία αμφιβολία και πάλι για τους πραγματικούς rambo της εφορίας όσο και για την απονομή δικαιοσύνης από πλευράς των εκάστοτε κυβερνήσεων που προσβάλουν την νοημοσύνη μας. Επιπλέον, έρχεται να μας διασκεδάσει και η αίτηση αδυναμίας πληρωμής των χρεών που κατέθεσε ο Τόλης πριν μερικά χρόνια. Εδώ βέβαια θα πρέπει όλοι μας να δεχτούμε τη δυσχερή οικονομική θέση του τραγουδιστή με τα λειτουργικά έξοδα της βίλας στη Κέρκυρα και το υψηλό κόστος service των 4 αυτοκινήτων της οικογενείας. Οικογένεια; Να που το θυμήθηκα λοιπόν. Βρε με τον αγαπητό Τόλη δεν είναι παντρεμένη η Υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου; Τι; Η ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών αποκαλύπτει πως η φορολογική δήλωση και των δύο ήταν χρόνια τώρα κοινή; Αμαν...


Τώρα ίσως η γοητευτική κατά τ' άλλα Υφυπουργός οδηγηθεί στη παραίτηση. Γιατί σίγουρα μόλις σήμερα ανακάλυψε πως ο σύζυγος φοροδιαφεύγει συστηματικά, ενώ η κυβέρνηση μας έχει πρήξει σχετικά με τη πάταξη του συγκεκριμένου παραδοσιακού οικονομικού εγκλήματος στην Ελλάδα. Ε βέβαια, αν δεν γίνει εντελώς ρεζίλι κάποιος βουλευτής ή υπουργός δεν υπάρχει ζήτημα παραίτησης. Χαρακτηρίζονται βλέπετε όλοι από βαθιά ηθική συνείδηση και αντιμετώπιση της θέση τους ως αξίωμα-λειτούργημα. Άντε πάρε πόδι και εσύ Άντζελα γιατί είναι πολλά τα χρόνια που έκανες το κουνέλι και κλείνοντας τη πόρτα πες του εξίσου αγαπητού Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γεώργιου Πεταλωτή πως ο φάκελος του Βοσκόπουλου με τα χρέη βγήκε στη φόρα από την εφορία. Αυτός ακόμα να το πάρει χαμπάρι και συνεχίζει να υποστηρίζει πως περιμένουν περισσότερα στοιχεία; Τι μας λες σε χαλαρό ύφος πως ο Τόλης είναι ιδιώτης, θα κινηθούν οι υπάρχουσες δικαστικές εκρεμμότητες κτλ; Δηλαδή ενώ 17 χρόνια καταθέτουν κοινή δήλωση με την Υφυπουργό σας, δεν έχετε πάρει χαμπάρι τίποτα και διατυμπανίζεται πως είστε σε θέση να ελέγξετε τη φοροδιαφυγή σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία; Εδώ βρωμάει το σπίτι σας και πιστεύεται πως θα καθαρίσετε τη χώρα ολόκληρη; Κουνήστε σύντομα το μαντήλι στη Γκερέκου όπως κάνατε με συνοπτικές διαδικασίας στη Σακοράφα, τον Οικονόμου και τον Δημαρά που καταψήφισαν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Άντε και καλή συνέχεια στο συμμάζεμα...


Ας ακούσουμε τώρα ποιο τραγούδι αφιερώνει σήμερα ο Τόλης Φοροδιαφευγόπουλος στo Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος:


Τέλος, προσθέτω το άρθρο του Κ. Τσουπαροπούλου στη σημερινή Ελευθεροτυπία που περιλαμβάνει εκτενέστερες πληροφορίες.

5,5 εκατ. ευρώ η οφειλή του τραγουδιστή που έχασε τις προσφυγές

17χρονη φορολογική «ασυλία» για τον Τόλη

Επί 17 ολόκληρα χρόνια το πολιτικό και δικαιοδοτικό σύστημα της χώρας δεν κατόρθωσε να αποσπάσει ούτε ένα ευρώ από τον μεγάλο οφειλέτη του Δημοσίου, τον επίσης μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλο που, όπως προκύπτει από έγγραφα της ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών, οφείλει από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις 5,5 εκατ. €.

Αμέλειες, καθυστερήσεις, δικαστικές και διοικητικές προσφυγές, πιθανές χρονοτριβές της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας λόγω της αγάπης και του πάθους που έτρεφε το κοινό στον γνωστό σε όλους Τόλη Βοσκόπουλο και πιθανόν και άλλες αιτίες συνέτειναν στο να αναδειχθεί ο κ. Βοσκόπουλος σε έναν εκ των μεγαλυτέρων χρεωστών ληξιπρόθεσμων χρεών (ανέρχονται σε 30 δισ. και έχει τεθεί στόχος να εισπραχθεί γύρω στο 3,5%).

Από το 1993

Στο μηχανογραφικό προφίλ που έχει συντάξει το 2009 η ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών για τον κ. Βοσκόπουλο (υποβάλλει δήλωση μαζί με τη σύζυγό του, νυν υφυπουργό Πολιτισμού - Τουρισμού, κ. Αγγελική Γκερέκου) εμφαίνεται ότι από το 1993 μέχρι και σήμερα δεν πληρώθηκε ο φόρος εισοδήματος και λοιποί φόροι που προέκυπταν από τις φορολογικές δηλώσεις έως και το οικονομικό έτος 2009 (εισοδήματα του 2008).

Οι αναλογούντες φόροι ανέρχονται: Κεφάλαιο 3.169.449,80, προσαυξήσεις 2.315.085,80 και τέλη 17.365,95 ευρώ. Το συνολικό ποσόν της οφειλής ανέρχεται σε 5.501.901,55 ευρώ. Το ποσόν αυτό έχει βεβαιωθεί από την αρμόδια ΔΟΥ εδώ και αρκετό καιρό και επίσης εδώ και αρκετό καιρό έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο.

Η αρμόδια ΔΟΥ ΙΓ' Αθηνών, παρά τις φιλότιμες, όπως πληροφορούμαστε, προσπάθειες του αρμόδιου δικαστικού τμήματος επί σειρά ετών δεν κατόρθωσε να επιτύχει έστω και μία συμβολική καταβολή έναντι του υπέρογκου χρέους. Οι συνεχείς οχλήσεις προς τον κ. Βοσκόπουλο δεν απέδωσαν. Αντίθετα με τις αλλεπάλληλες αναστολές που ζητούσε και εξασφάλιζε, ακόμη και με δικαστικές αποφάσεις, κατόρθωσε να μην πληρώσει μέχρι σήμερα το χρέος του. Η αρμόδια ΔΟΥ έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις των ακινήτων που εμφανίζονται στην ιδιοκτησία του κ. Βοσκόπουλου. Επίσης έχει ζητήσει την ποινική του δίωξη με τις υπ' αριθμόν 50/8-6-2006 και 20/20-1-2009 μηνυτήριες αναφορές προς την Εισαγγελία Αθηνών.

Εχει εγγραφεί κατάσχεση στο διαμέρισμα του κ. Βοσκόπουλου επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου 153-155, καθώς και σε οικόπεδο με παλαιά κτίσματα επί της οδού Διογένους 26 και Εκτορος 32 στον Κορυδαλλό. Με συνεχείς προσφυγές στη Δικαιοσύνη στο διάστημα 2003 - 2008 εζητείτο η εξαφάνιση του χρέους. Πλην, όμως, τα δικαστήρια αποφάσισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την οριστική βεβαίωση του χρέους στην αρμόδια ΔΟΥ.

Αδυναμία εξόφλησης

Ο κ. Βοσκόπουλος αφού έχασε όλες τις προφυγές στη Δικαιοσύνη ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών τη διαγραφή του χρέους λόγω αδυναμίας εξόφλησης.

Η αρμόδια επιτροπή απέρριψε το αίτημά του στις 25 Σεπτεμβρίου του 2009, μη δεχόμενη ότι υπάρχει οικονομική αδυναμία εξόφλησης.

Ομως, όπως επισημαίνουν υπηρεσιακοί παράγοντες:

* Πρώτον, δεν προχώρησε κανένας πλειστηριασμός ακινήτων μετά την εγγραφή κατάσχεσης και μετά το πέρας όλων των δικών και εξάντλησης τυχόν προθεσμιών, ιδίως μετά τον Οκτώβριο του 2009.

* Δεύτερον, δεν εξασφαλίστηκαν τα συμφέροντα του Δημοσίου από τα ενοίκια που εισπράττει ο κ. Βοσκόπουλος επί σειρά ετών και από τυχόν άλλα εισοδήματα που έχει.

* Τρίτον, καμιά ενέργεια δεν έγινε από μέρους του υπουργείου Οικονομικών για κατάσχεση των 4 αυτοκινήτων που έχει στην ιδιοκτησία του ο κ. Βοσκόπουλος.

* Τέταρτον, σε καμιά ενέργεια δεν προέβη το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσει σε κατάσχεση κινητών αξιών (π.χ. μετοχών, ομολόγων κ.λπ.) που ενδεχομένως να υπάρχουν σε θυρίδες τραπεζών.

* Πέμπτον, δεν δόθηκε καμιά εντολή έρευνας κατ' αρχάς στα υποθηκοφυλακεία Αθήνας και Κέρκυρας για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία του κ. Βοσκόπουλου.

* Εκτον, για έναν τόσο μεγάλο οφειλέτη όπως ο κ. Βοσκόπουλος θα έπρεπε να ερευνηθεί -και δεν φαίνεται να ερευνήθηκε- από ποιο λογαριασμό εκταμιεύτηκαν τα χρήματα για την αγορά διατηρητέας οικίας του ζεύγους στο Λιστόν της Κέρκυρας (η αντικειμενική αξία εγγίζει τις 400.000 ευρώ) και άλλου οικοπέδου επίσης στην Κέρκυρα. Η έρευνα θα είχε σαφή στόχο την προστασία της τιμής του πολιτικού κόσμου. *Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου