Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Αθώα Περιστερά
























Απαλλάχθηκε από κάθε ευθύνη η κ. Τζάκρη για τις 36 ρουσφετολογικές προσλήψεις. Σύμφωνα με το κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού, δεν βρέθηκαν στοιχεία εναντίον της που να δείχνουν αλλοίωση των πινάκων κατάταξης των διοριστέων στο Μουσείο Πέλλας. Μετά και από την έκδοση της παραπάνω απόφασης, δεν μπορώ να πω ότι ήταν πολλοί εκείνοι που περίμεναν διαφορετική εξέλιξη στην υπόθεση. Ανάμεσα σε τόσες δυσκολίες και προβλήματα για τη κυβέρνηση, σιγά μην είχαμε επιπλέον αποκαλύψεις ή ενδεχόμενη παραίτηση. Η επιθυμία που έγινε πράξη ήταν να γλιτώσει ως αθώα περιστερά η πανέμορφη Υφυπουργός Εσωτερικών μας. Ωστόσο, καλό θα ήταν να μην παίζουν με την νοημοσύνη μας η Κυρία Υφυπουργός και μεγάλη μερίδα των Μ.Μ.Ε.

Η δημιουργία αποριών και συλλογισμών επί του θέματος, δεν αποτρέπονται από τις δηλώσεις της κ. Τζάκρη και το αποτέλεσμα της σύντομης έρευνας. Θα ήθελα να μάθω σε ποιο βαθμό πιστεύει πραγματικά η κ. Υφυπουργός, πως η φράση "νομότυπη διαδικασία" στην χώρα μας δεν περιλαμβάνει σε αρκετές περιπτώσεις άδικες αποφάσεις, μεροληψία και εν τέλει ρουσφέτια; Μήπως επειδή όπως διατυμπανίζεται όλη η διαδικασία κινήθηκε νόμιμα, δεν υφίσταται δυνατότητα μεροληπτικής στάσης υπέρ συγγενών και φίλων; Είναι λίγες οι "φωτογραφικές προκηρύξεις" με κριτήρια που κινούν τη περιέργεια, με στενά περιθώρια υποβολής και εσκεμμένα περιορισμένη προβολή τους στο κοινό; Όλοι στη Ελλάδα ζούμε και έχουμε μάθει πια με πόσους τρόπους μπορείτε να βολεύεται δικούς σας ανθρώπους, χωρίς μάλιστα να παρανομείτε.

Ένας συλλογισμός με βάση τη παραπάνω απορία, σχετίζεται με την ηθική αυτών των συμπεριφορών. Προσωπικά, δεν θα χαρακτήριζα την εκμετάλλευση υπαρκτών "παραθύρων" σε νόμους και διαδικασίες από μέρους των πολιτικών, ως απαλλαγμένες από ηθική ευθύνη. Μπορεί το κλιμάκιο ελέγχου να σας απαλλάσσει κ. Τζάκρη από τις κατηγορίες όπως αναμενόταν, αλλά σε καμία υπόληψη πολίτη δεν αποτελείτε αθώα περιστερά. Τη παραπάνω πρόταση αντιλαμβάνονται περισσότερο από όλους μας, πολίτες της Πέλλας που γνωρίζουν πρόσωπα, καταστάσεις και ίσως τους κόστισε στη προκήρυξη η συγκαλυμμένη μεροληψία. Τους έμεινε ωστόσο η ελπίδα, πως ίσως κάποτε συμπεθερέψετε και έχουν κάποια εύνοια. Άλλωστε, η κοινωνία σας είναι τόση μικρή όπως δηλώσατε.

Τέλος, είναι κάπως εκνευριστικό πως σε πρόσφατες δηλώσεις απαρνείστε κάθε γνώση ή ανάμειξη με τη συγκεκριμένη προκήρυξη. Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατό να έχετε προβεί σε τόσες ερωτήσεις και επερωτήσεις στη βουλή επί της προηγούμενης κυβερνήσεως, σχετικά με το θέμα των προσλήψεων στο νέο Μουσείο της Πέλλας, και τώρα που ανακινήθηκε με τα δημοσιεύματα-κατηγορίες ξεχνάτε τόσο εύκολα. Μπορεί να έχετε τη "χάρη νεράιδας", αλλά δεν μπορείτε να μας διαγράψετε εξίσου μνήμη και νοημοσύνη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου