Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Πρόεδρε σταυροδρόμι μπροστά...
























Σωκράτη Κόκκαλη, πρόεδρε των επιτυχιών και των πρωταθλημάτων, πρόεδρε που πέρασες τον Ολυμπιακό σε άλλο επίπεδο, πρόεδρε που για χρόνια έκανες όλους τους υπόλοιπους παράγοντες να μοιάζουν τόσο μικροί, έφτασες πια σε σταυροδρόμι. Όλοι οι παραπάνω έπαινοι δεν αποτελούν σε καμιά περίπτωση κολακεία, αλλά ευχαριστίες της μεγαλύτερης μερίδας των εκατομμυρίων οπαδών της ομάδας. Σίγουρα πολλοί είμαστε δυσαρεστημένοι με την κατάσταση που βρίσκεται ο Ολυμπιακός και το συναίσθημα αυτό μαζί με την αγωνία μας μεταφέρεται στα ραδιόφωνα, στις καφετέριες και φυσικά το γήπεδο. Πέρα από ορισμένα συνθήματα, απόψεις και κατακριτέες πράξεις, έχουμε δίκιο σε πολλά θέματα όσον αφορά τους χειρισμούς και τις επιλογές των τελευταίων χρόνων. Βλέπουμε και βλέπεις πως η ομάδα ζημιώνεται από επαναλαμβανόμενα λάθη, ανούσιους εγωισμούς και έλλειψη αποφασιστικότητας. Ωστόσο, φαίνεται πως εσύ Σωκράτη δεν μπορείς να δεις κάποια ουσιώδη στοιχεία.

Κατά πρώτον δηλώνεις απογοητευμένος από την ευρεία κριτική που ασκείται στο πρόσωπό σου χωρίς όμως να πράτεις έργα προκειμένου να αλλάξεις την κατάσταση. Έχεις συναντήσει μήπως αρκετούς προέδρους στους οποίους να μην ασκείτε διαρκώς κριτική και οι οπαδοί της ομάδας να μην ζητάνε ακόμη καλύτερες μέρες; Έχεις την απαίτηση όλοι εμείς να χειροκροτούμε σε φιέστες, αλλά να μην "τραγουδάμε" με συνθήματα τις απόψεις μας σε δύσκολες περιόδους; Πόσο μάλιστα όταν εσύ ο ίδιος αναγνωρίζεις λάθη τα οποία όχι μόνο δεν διορθώνεις, μα βλέπεις να είναι οι λόγοι για τους οποίους φτάνεις να δηλώνεις τελικά απογοητευμένος Φαύλος κύκλος πιστεύω τον οποίο εσύ συντηρείς αφού ξέρεις την "συνταγή" της επιτυχίας από το 1996 και δεν την εφαρμόζεις πια. Θα συμφωνήσω πως υπάρχουν δυσκολίες και κάθε περίοδος είναι διαφορετική. Πλέον όμως μοιάζεις να έχεις σηκώσει τα χέρια ψηλά και αντί για λήψη ριζικών αποφάσεων, συνεχίζεται η αγωνία.

Μια γενικευμένη αγωνία που τροφοδοτείται από το δεύτερο βασικό στοιχείο της σημερινής κατάστασης του Ολυμπιακού. Αναβλητικότητα η ασθένεια μας! Το μόνο που δεν θέλουμε είναι να δούμε το ποδοσφαιρικό τμήμα να έχει τη πορεία του μπασκετικού, που υπό την δική σου αναβλητικότητα και αναποφασιστικότητα έκανε 10 χρόνια να ξανασταθεί στα πόδια του. Να είσαι σίγουρος πως κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε και αρκετά ακραία συνθήματα εναντίον σου προκαλούνται από τη συγκεκριμένη ανησυχία, αλλά και πονεμένη εμπειρία τόσων ετών. Επιτρέψαμε στον Παναθηναϊκό να χτίσει μια πραγματική μπασκετική αυτοκρατορία, όσο εσύ σκεφτόσουν το επόμενο βήμα που έγινε χρόνια μετά με την είσοδο των Αγγελόπουλων. Πάθαμε, μάθαμε και τώρα πρέπει να πάρεις σοβαρές αποφάσεις σύντομα. Αναβλητικότητα και αδυναμία αποφάσεων τέλος!

Τρίτο και πιο πρόσφατο. Φαίνεται να ξεχνάς ακόμα και τα βασικότερα για ποδόσφαιρο και στήσιμο ομάδας που έμαθες τόσα χρόνια. Ή αν δεν ξεχνάς, ακόμη χειρότερα αδιαφορείς Είναι δυνατόν σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση να ορίζεις το επόμενο συμβούλιο σχεδόν ένα μήνα αργότερα; 14 Ιουνίου ξεκινάει και η προετοιμασία της ομάδας για την επόμενη χρονιά. Τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία λήψης αποφάσεων; Τότε θα υπάρξουν εξελίξεις όσον αφορά προπονητή, μεταγραφές και διοικητικά; Πάλι συνηθισμένα λάθη που κόστισαν στο παρελθόν; Δεν είναι δυνατόν να θυμίζουμε αργοκίνητο καράβι που βυθίζεται και να χαζεύουμε το πέλαγος.

Η υπομονή όλο και λιγοστεύει πρόεδρε. Αναγνωρίζουμε όσα πρόσφερες αλλά είναι γεγονός. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε σταυροδρόμι που πρέπει να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος, να ληφθούν σύντομα οι σημαντικές αποφάσεις που χρειάζονται και τέλος, να σταθείς στο ύψος σου και διαλέξεις ώριμα την βέλτιστη κατεύθυνση για την ομάδα των επόμενων χρόνων.






1 σχόλιο:

  1. Με κάλυψες πλήρως και σε ευχαριστώ πολύ αδερφέ μου για το άρθρο σου είναι πολύ καλό όπως και το μπλοκ σου

    XAROS7.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή