Τρίτη 10 Μαΐου 2011

127 Hours
















Είδος ταινίας: Δραματική Περιπέτεια Αγγλικής και Αμερικάνικης παραγωγής

Το 127 ώρες είναι βασισμένο στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του ορειβάτη Aron Ralston με τίτλο "Between a rock and a hard place". Πρόκειται για ένα φιλμ αισιόδοξο για τη ζωή, από εκείνα που σου δίνουν δύναμη να συνεχίσεις ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Danny Boyle o οποίος κατάφερε να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη την πραγματική ιστορία του Aron με τόσο συγκλονιστικό τρόπο που κάνει και τον πιο δυνατό να λυγίσει.Ο James Franco επιλέχθηκε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο δίνοντας την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του.










Ο νεαρός ορειβάτης Aron Ralston(James Franco), με υπερβολική σιγουριά για τον εαυτό του και λάτρεις των extreme sports, κάνει ένα μεγάλο ταξίδι χωρίς να ενημερώσει κανέναν. Διασχίζει την έρημο με το ορειβατικό του ποδήλατο, αναρριχάται μέσα από βράχους, ζώντας την περιπέτεια και καταγράφοντας τα πάντα με μία video camera.Ο εφιάλτης ξεκίνησε εκεί που ουσιαστικά η ζωή του τέθηκε σε κίνδυνο, στο φαράγγι Blue John στη Γιούτα, όταν ένας βράχος καταπλάκωσε το χέρι του την ώρα που έκανε αναρρίχηση. Εγκλωβισμένος πλέον διατηρεί την λογική του σκέψη, μάχεται για την επιβίωση του ενώ τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. 127 ώρες οριακής απελπισίας...




Ο Danny Boyle δημιούργησε μία ταινία αρκετά διασκεδαστική, γρήγορη, έντονη με πανέξυπνες αλλαγές ρυθμού και διάθεσης ώστε να μη κουράζει. Ο ίδιος ομολόγησε ότι ήθελε να μεταφέρει τον θεατή μέσα στο φαράγγι με τον Aron και να μην τον αφήσει να φύγει ώσπου ο ίδιος ο ήρωας να διασωθεί. Αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες ταινίες του 2011.


Υποψήφια για 3 χρυσές σφαίρες:
καλύτερου ηθοποιού
καλύτερου σεναρίου
καλύτερης μουσικής

Υποψήφια για 6 όσκαρ:
καλύτερης ταινίας
καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου
καλύτερου ηθοποιού Α' ρόλου
καλύτερο μοντάζ
καλύτερου τραγουδιού
καλύτερης μουσικής


Σκηνοθεσία: Danny Boyle
Σενάριο:Simon Beaufoy,Danny Boyle
Παραγωγή:Danny Boyle,Christian Colson
Μουσική:A.R.Rachman
Ηθοποιοί:Jeimes Franco,Amber Tamblyn,Kate Mara
Διάρκεια:94'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου