Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Οργανώστε τις Φωτογραφίες σας με το Picasa

 

To Picasa είναι ένα εργαλείο, το οποίο έλειπε αρκετό καιρό από τον χώρο. Είχαμε και άλλα προγράμματα τα οποία μας επέτρεπαν να οργανώσουμε τις φωτογραφίες μας. Η διαφορά εδώ είναι ότι για μια ακόμη φορά η Google κατάφερε να μας δώσει ένα προϊόν στοχεύοντας στην απλότητα και την χρηστικότητα.

Με το Picasa Θα μπορέσετε να οργανώσετε τις φωτογραφίες έτσι όπως δεν το κάνατε ποτέ. Μόλις το εγκαταστήσετε και το τρέξετε για πρώτη φορά, θα ψάξει αυτόματα να βρει τις φωτογραφίες που έχετε στον σκληρό δίσκο. Μετά από λίγα λεπτά θα σας βγάλει όλες τις φωτογραφίες οργανωμένες κατά την ημερομηνία που αυτές τραβήχτηκαν.


Σε δεύτερη φάση έχετε τη δυνατότητα να επέμβετε αυτοματοποιημένα στις φωτογραφίες σας. Μπορείτε να προσθέσετε φωτισμό στις φωτογραφίες εώς και να τις μετατρέψετε ασπρόμαυρες. Να περικόψετε κάποιο μέρος της φωτογραφίας σας , να προσθέσετε κείμενο ή και να διορθώσετε τα κόκκινα μάτια, που εμφανίζονται σε ορισμένες φωτογραφίες τραβηγμένες το βράδυ.

Προσθέστε σε όλα αυτά την δημιουργία slideshow, την εγγραφή σε cd των φωτογραφιών, την μετατροπή τους σε μικρότερο μέγεθος, τη δημιουργία κολάζ και έχετε μια πλήρη σουίτα. Οι δυνατότητες και η απλότητα με την οποία η Google έχει σχεδιάσει το πρόγραμμα πραγματικά εκπλήσσει.

Το Picasa προσφέρεται δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ http://picasa.google.com/.





Μία βίντεο-παρουσίαση για το Picasa


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου