Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Incendies - Μέσα από τις Φλόγες

















Πρόκειται για μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Είναι μάλιστα μια από αυτές που μόλις τελειώσει δεν θα έχετε αυτή την αίσθηση του ότι χάσατε τον χρόνο σας ή ότι ήταν καλούτσικη για να περάσετε(=χάσετε) τον χρόνο σας.  Όχι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι παρόμοιο.
Ο θάνατος της μητέρας, ανοίγει μια νέα διαθήκη στον  Καναδά, περιέχοντας δύο γράμματα, με σαφείς οδηγίες να παραδοθούν σε δυο διαφορετικούς αποστολείς, στον πατέρα και τον αδερφό του Simon και της Jeanne.  Η μητέρα στη διαθήκη αναφέρει ότι αν δεν παραδοθούν τα γράμματα δεν θέλει να μπει καμία πλάκα, κανένα όνομα στον τάφο της.
Η πρώτη έκπληξη των παιδιών είναι ότι θεωρούσαν τον πατέρα τους νεκρό και αγνοούσαν την ύπαρξη του αδερφού τους, η δεύτερη ότι θα πρέπει να κατευθυνθούν προς την Παλαιστίνη προκειμένου να παραδώσουν τα γράμματα.  Σε ποιους άραγε όμως, αφού οι ίδιοι δεν έχουν καμία διεύθυνση, κανένα όνομα. Η  Jeanne είναι επίμονη να ακολουθήσει τα βήματα της μητέρας, να μάθει την αλήθεια και να δώσει τέλος στα ερωτήματα, ο Simon εμφανίζεται απρόθυμος απέναντι σε μια μητέρα που πάντα ήταν νοητικά απούσα. Γρήγορα όμως θα καταλάβει...  Ίσως επειδή ορισμένες φορές ένα και ένα δεν κάνουν δυο αλλά... ένα.  'Ενα αρχαίο ελληνικό δράμα εκτυλισσόμενο στη Μέση Ανατολή.


 


 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου